Forum Aspirantek

Elektroniczne miejsce spotkania... przyszłych Sióstr Zakonnych

#1 2010-11-22 17:27:18

alicjaSMCB

Administrator

20888288
Punktów :   

Modlitwa..

Osobiście jestem za kontynuacją inicjatywy s.Jany- codziennie 10 Zdrowaś Mario jako łączność duchowa naszej maleńkiej wspólnoty. Byłoby super, gdybyśmy ustaliły sobie konkretną godzinę w której bierzemy różaniec w łapki. W zjednoczeniu tkwi siła Wydaje mi się, że 21.00 powinna każdej pasować. Co Wy na to? Może macie jakieś inne propozycje? Modlitwa grupowa piękna sprawa, dajcie znać co sądzicie.

#2 2010-11-25 07:05:05

agngab

Użytkownik

Punktów :   

Re: Modlitwa..

Ja jestem za. Może nie zawsze zląduję o 21, ale proszę Was o modlitwę, również w intencji nowych powołań

#3 2010-11-29 20:02:58

monika

Nowy użytkownik

Punktów :   

Jestem jak najbardziej za. Przepraszam, że właściwie to mnie nie było (brak łączności ze światem). Mam nadzieję, ze szybko nadrobię wszystkie te zaległości..
PS. Alu bardzo Ci gratuluję pomysłu z tą stroną. Teraz będzie o wiele łatwiej

#4 2010-11-30 09:52:19

alicjaSMCB

Administrator

20888288
Punktów :   

„Gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18, 20)     

7 stycznia

Moje drogie, wczoraj wpadłam do kościoła na ul Bujwida gdzie odbywał się punkt kulminacyjny Odnowy w Duchu Sw. Kiedy weszłam do kaplicy, właśnie miało miejsce wylanie darów Ducha... Oczywiście wiecie na czym to polega- wspólny śpiew, każdy modli się na głos z podniesionymi dłońmi, niektórzy otrzymują dar języków (zdaje się że jeden facet gadał po aramejsku) a wszystko to przed obliczem Najświętszego Sakramentu. Słyszałam wiele o funkcjonowaniu Odnowy, ale nie miałam nigdy okazji zobaczyć tego na własne gałki oczne. Coś.. pięknego. Naprawdę. Zdaje się, że od nowego semestru akademickiego będzie kolejna akcja tego Ruchu, chyba nie omieszkam się przyłączyć..

Pozdrawiam Was ciepło. wrzucę coś zasłyszanego tam do działu 'Muzyka'

ps. Weźcie się ogarnijcie i nie piszcie tyle postów, bo z czytaniem nie nadążam

14 stycznia

Dziołchy, chciałabym prosić Was o modlitwę w nieco osobliwej intencji, choć uważam że bardzo ważnej a często zapominanej. Proszę o modlitwę za osoby nękane przez szatana. Módlcie się do Matki Bożej o siłę dla nich, aby byli w stanie powiedzieć NIE atakującemu złu lub nie poddawać się, jeśli uczestniczną w ten sposób w jakimś tajemniczym Boskim dziele odkupienia. WAŻNE. Bóg zapłać!

#5 2011-01-18 10:24:51

agngab

Użytkownik

Punktów :   

no to pilnie i mocno potrzebuję modlitwy
natychmiast i do odwołania...

Stopka forum

RSS